Categories
Uncategorized

Teambuilding med engagerande gruppaktiviteter

Syftet med teambuilding är att svetsa samman en grupp människor så att de kan samarbeta riktigt bra. Ett av de bästa sätten man kan skapa denna samvaro på är att laga mat tillsammans, göra choklad, baka bröd och andra kulinariska äventyr. För andra grupper kan det kännas mer relevant med spännande utomhusaktiviteter, som till exempel speedboat – det varierar lite beroende på gruppen så klart, men matlagning är någonting som vi alla hanterar i vår vardag och det är alltid kul att lära sig nya tips.

Eftersom matlagning är en naturlig del av allas liv är det en aktivitet där man kan känna sig hemma och slappna av, vilket främjar syftet med teambuilding. Här gäller det att vara sig själv, släppa ner håret lite och skapa en lämplig nivå av intimitet. Målet är att arbetsgruppen ska kännas lite mer som en familj genom att man förstår varandras styrkor och svagheter för att tillsammans föra företaget framåt.

Vem gillar inte bröd? Bakkurser är populära för teambuilding. Man kan vara små eller stora grupper och hjälpa varandra att få till den där riktigt smakrika limpan. Vissa är bra på att knåda och andra är bra på att sikta mjöl. Det är inga stora utmaningar och det är heller inte meningen – egentligen handlar det om att skapa en social miljö som främjar konversation, skratt och en härlig stämning. Sedan är pricken över i:et när man sätter sig ner tillsammans och njuter av slutresultatet med en god kopp kaffe och trevlig sällskap.
Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Behövliga fält är markerade *