Vad krävs för att man ska få kalla det konferens?
Det är lätt att boka in en konferens på Guldhedsgården, men vad finns det att tänka på för att Skatteverket faktiskt ska godkänna konferensen? Om den inte uppfyller alla krav finns risk för att föreningen eller företaget inte får ta kostnaden som avdragsgill.

Skatteverket hänvisar till att konferensen måste vara på riktigt, det vill säga att den innehåller ett program och det finns en anknytning till själva verksamheten. Det innebär inte att man måste sitta instängd i ett konferensrum hela dagen. På morgonen kan det vara en föreläsning och sedan kan resterande del av dagen ägnas till aktiviteter som att gå på museum eller rida islandshäst.

Sunt förnuft är något som man kommer långt med. En konferens med arbetet innebär att man åker iväg för att komma ifrån den dagliga verksamheten men ändå har saker att avhandla. Det skiljer sig en hel del från en ren nöjesresa där företaget absolut inte får ta upp den kostnaden som avdragsgill.

Konferens får hållas både inom och utom Sverige, men det kan vara bra och tänka på att det finns många fantastiska ställen i Sverige dit man kan resa på miljövänligt sätt med tåg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *